Even voorstellen

In een tijd dat er overal jongerenkoren werden opgericht, ziet in Borne, INPAJOKO haar eerste levenslicht. Een koor met een band, dat jongerenmissen - destijds ook wel "beatmis" genoemd - gaat verzorgen.

In twee parochies, de St. Theresia- en de St. Stephanusparochie. Vandaar de naam: INter PArochieel JOngeren KOor, kortweg INPAJOKO.

Naast muziek en zang neemt ook de liturgie steeds een belangrijke plaats in. Onze vieringen stellen we voor een groot deel zelf samen. Vieringen, vlot, fris en inspirerend, met teksten, liederen en gebeden van deze tijd. Veelal in de Bornse kerken, maar ook in andere kerken in de wijde omgeving van Borne en in de Twentse ziekenhuizen. Jaar in, jaar uit, en dat inmiddels ruim 50 jaar lang!

De koorleden zijn inmiddels wat ouder geworden waardoor de naam INPAJOKO is veranderd in het Inpajoko koor. Op dit moment bestaat het koor uit ongeveer 40 enthousiaste zangers en zangeressen.

Ook zij we steeds vaker "buiten de kerk" te zien, zoals bij evenementen als het Beste van Borne, Shopping by Candlelight, etc. Het repertoire is de laatste jaren sterk uitgebreid met moderne niet-kerkelijke muziek; van "Pak maar mijn hand" van Nick en Simon tot "Let me entertain you" van Robbie Williams.

De muzikale leiding is in handen van onze dirigent Jurrien Zaagman.

Jurrien over zichzelf:

Ik ben Jurrien Zaagman, geboren en getogen in Amsterdam. Vanaf mijn 8ste kreeg ik pianoles, en vanaf mijn 11e kwam daar de viool bij. Met de viool is het echter nooit wat geworden.
Ik studeerde piano aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam en studeerde daar in 1989 af. Tijdens mijn studie werd ik lid van de KCOV-Amsterdam waar ik veel geleerd heb over het zingen in en dirigeren van een koor. Toen de pianist ermee stopte heb ik het van hem overgenomen en ben ik daar bijna 20 jaar pianist gebleven.
Direct na mijn conservatoriumtijd ben ik begonnen zelf met koren te werken. Ik werd gevraagd als repetitor bij een operettevereniging, en kreeg de (muzikale) leiding over een jeugdkoor in Edam. Ik heb daarna nog gewerkt met diverse andere koren waaronder popkoren en barbershopkoren. Naast mijn werk als dirigent geef ik pianoles, begeleid ik zangers en instrumentalisten, arrangeer ik veel van de muziek voor de koren zelf en doe ik nog heel veel (muzikale dingen) meer.
Nu alweer 20 jaar geleden ben ik verhuisd naar Zutphen. Ik maak graag wandelingen door de bossen in de omgeving of pak de mountainbike als ik iets ècht actiefs wil doen.
De eerste repetities met Inpajoko zitten er inmiddels op. Het is een hele leuke hechte groep mensen die ook echt iets goeds willen neerzetten en dat combineren met gewoon lekker zingen. Daarnaast een enthousiaste 5 man sterke band. Ik heb het hier dan ook uitstekend naar mijn zin en kijk al uit naar de eerste (kerst)optredens.

Daarnaast worden we begeleid door onze huisband, bestaande uit:

  • Marijn Raanhuis (drums)
  • Jasper van der Kolk (toetsen)
  • Jeroen Keijzer (toetsen)
  • Henk Hogebrug (gitaar)
  • Hans Oude Middendorp (basgitaar)